Sleepover!
Blijf op de hoogte en volg Maxime
25 September 2012 | Verenigde Staten, Leander
De weken gaan steeds sneller, en vooral deze omdat we woensdag mar tot 1 uur les hadden. ( de docenten hadden vergadering of zo )
Na m'n math tutorials slof ik naar m'n engels klas, waar ik in totaal 5 minuten zat, om vervolgens naar lokaal 403 te waggelen om een test te maken. Geen idee waarom, geen idee waarover.
Als ik in het lokaal kom zie ik mijn vriendin Dinara, een uitwisselings student uit Rusland. Na een achterlijke overdreven en heel erg Amerikaanse begroeting legt ze me uit dat we een Engels test moeten maken zodat de school kan zien hoe ver we met ons Engels zijn. Piece of cake, zou je denken.
Nee dus. Ik snapte antwoorden niet eens laat staan de vragen. Ze hadden me net zo goed 3 vellen Algebra sommen kunnen geven en kunnen vragen of ik voor "x" wilde oplossen. Dan had ik ongeveer net zo ver gekomen. Gelukkig zaten we leuke mensen in de klas. Gelukkig voor mij, ik sloeg de helft over en kletste met de jongen naast me. Niet zo gelukkig voor de vrouw die ons kalm probeerde te krijgen en er voor moest zorgen dat we de test optijd afkregen.
Nummers uitgewisseld en vriendjes geworden op facebook. Nieuwe vrienden in the pocket en op naar Spaans. Ik kwam tegen het einde van de les naar binnen gestrompeld ( De test duurde eeeerg lang omdat sommige kinderen zich maar niet konden consentreren..)
Het ging over maanden en dagen, en alweer snapte ik er geen hout van.
Dus ik besloot dat ik wel wat rust verdiend dat en leunde de rest van de les achteruit in mijn stoel en keek toe hoe alle andere kinderen met rooie wangen en verlegen stemmetjes in het Spaans vertelde welke dag het was. Lache.
De rest van de dag ging erg snel voor bij. Tijdens Theater samen met Dinara onze "busstop" opdracht gedaan, op het grote podium, voor heel de klas.( In busstop, word er niet gesproken en moet je het publiek duidelijk maken dat er een conflict gaande is tussen je tegen speler en jezelf. ) Good thing dat m'n verlegenheid de laatste tijd ver te zoeken is.
En geschiedenis is altijd het beste op vrijdag.
Friday. Game day. Alle football spelers dragen een pak. En laat ik nou net in een senior klas zitten met hunken van gozers.
Ja, I like it here.
Maar hoe leuk school ook is, ik was de eertse die de deur uit dook toen ik de bel hoorde. Vanavond heb ik mijn eerste Amerikaanse sleepover! Samen met een jongen uit mijn theater klas en waarmee ik ook geschiedenis heb wachten we op Ina. ( Helaas is het geen football speler, maar ach)
We reden naar Wallyworld en kochten een onmenselijke hoeveelheid junkfood.
De avond was geslaagd. Veel gelachen, te veel gegeten en veeels te laat gaan slapen. Helemaal als je denkt dat de wekker om 8 uur ging.
Sherri had een afspraak bij de kapper in een groot winkelcentrum.
We begonnen onze shop tocht met een kanneel mocha bij starbucks en gingen verder op jacht naar een homecoming dress voor Ina en schoenen voor mij. Ik ben totaal geslaagd, en Ina niet. Maar, we hebben nog een week.
We eindigde de dag met een filmpje, en Maxime mocht kiezen...
"End of watch!" krijs ik tegen de kaartverkoop dame als ze de namen noemt van alle films die rond deze tijd draaien.
Waarom? Nou Jake Gyllenhaan, en de preview zagen er erg goed uit.
Maar good lord, het was maar goed dat Sherri nog bij de kapper was, want nog nooit in mijn leven heb ik zo veel scheldwoorden gehoord. Als je ze dr uit zou knippen zou de film nog geen 5 minuten duren.
en hij was nogal ranzig. Stiekem vond ik hem heel goed, maar het was nou niet echt een film om een meiden weekendje mee aftesluiten.
Met mijn veels te hogen hakken, en een 40 dollar lichtere portomonnee verlaten we het winkelcentrum. Als we een uur later thuis komen, en we Dinara thuis gedumpt hebben schieten we met z'n drieen in onze payama en liggen we voor pampus op de bank. Rond eetenstijd begint het dillema. Wat eten we? Nee we gaan niks koken. Chips is wel goed. Maar dan opeens springt Sherri van de bank. En als Mevrouw Markus van de bank afspringt, weetje dat je maar beter kan maken dat je wegkomt.
Ja, hadden we moeten doen.
"Macdrive!" Ina en ik schieten overeind. Al mijn energie is weer terug, en we knikken heftig ja.
"But only if..." deze woorden moeten ieder mens waarschuwen.
"... We don't change our outfit, en go with the top down"
Waarom ze wil dat we met z'n drieen in onze payama in een cabrio gaan zitten op Macdonalds te halen. Geen idee. Misschien vind ze ons uit onze schulp kruipen te langzaam, en daarom sleurt ze ons dr maar uit. En om een of andere achterlijke reden, stemmen we in.
Nog geen 5 minuten later schreeuwen we luidkeels met met Maroon 5 en zwaaien we naar iedereen die geschokt omkijkt. "MAN ON A BIKE!"Schreeuwd Sherri, en omdat het zo bekend aan doet krijg ik naar de man " U FROM HOLLAND?"
Ik meen het als ik zeg, dat ik na dit jaar geen voet meer in de USA durf te zetten.
Eemaal thuis, met een bord kipnugets, en uitgewaaid haar kijken we naar victorius. Als ik opeens een smsje krijg van een jongen uit mijn science klas.
Het hele gesprek kwam er opneer dat ik z'n party moest craschen. Waar ik heel leuk opinga en zeg dat ik over 5 minuten klaar ben, omdat jij beweerd me op te halen.
Niet wetende dat ie ook echt 5 minuten later voor de deur staat...
Wist ik veel dat Amerikanen geen sarcasme kennen.
Als een achterlijke wervel wind schier ik door het huis en probeer tegerlijker tijd een shirt en een spijkerbroek aan te doen. Wat lijd tot een kopstoot met de muur.
Nog nooit in mijn hele leven ben ik zo snel aangekleed en opgemaakt geweest.
In een stampvolle auto rijden we naar een huis, van Joost mag weten wie.
Laten we maar kort zijn over de avond. Het was redelijk akward en ik was de enige die probeerde een gesprek te beginnen met iedereen. Want ieder individu in de kamer zat in zijn telefoon. Matt ( de jongen die me mee had gevraagt) bood een wandeling aan, die ik niet afsloeg. Eemaal buiten bood hij z'n exuses aan en kletsten we gezellig over van alles en nog wat.
Toen we terug kwamen zat iedereen en film te kijken, Mean Girls. Over dat meisje dat uit Afrika naar een Highschool gaat. De regel "She is like a Martian" Leek erg toepasselijk op het moment dat iedereen praten over dingen waar ik nog nooit van gehoord had.
Al met al een geslaagde avond, al hoop ik dat volgend weekend beter word. Omdat ik Matt beloofd heb weer mee te gaan, god know why.
Zondag geen steek uitgevoerd, behalve dan geskypt en m'n boek bijna uit gelezen.
Helemaal tot rust gekomen, voor maandag.
Wat vandaag was, leuke dag, morgen word beter :)
Ik probeer elk weekend te schrijven, en als ik een week oversla, word de volgende 2 keer zo lang.
Hasta Luego!
26 September 2012 - 12:53
Papa En Mama:
Hoi Max dat was een druk weekend. Maar wel erg gezellig zo te lezen.
Goed ook om te horen dat je niet meer verlegen bent. Volgens ons ben je dat al lang niet meer want als je in je uppie zo'n aventuur aan durft Kan je niet verlegen zijn.
We zijn trots op je.
Kusjes xxxxx
26 September 2012 - 13:43
Ramona:
Weer een knap staaltje druk druk druk en schrijf werk. Cool girl. Erg leuk om te lezen. Krijgen toch zeker de uitslag nog te horen van de test die je gemaakt hebt? -
26 September 2012 - 14:43
Claire:
Hey Maxime,
Weer een super verhaal om te lezen. En maak je geen zorgen om je Egelse toets hoor, als Britse zal ik ook niet slagen.
Klinkt als een lekker weekend maar nu ben ik wel benieuwd naar wat Matt dan wel heeft hoor hihihi grapje. Gewoon lekker leuke dingen doen hoor.
Groetjes van ons! -
26 September 2012 - 14:43
Claire:
Hey Maxime,
Groetjes van ons! -
26 September 2012 - 21:33
Elise:
SUPER SUPER TROTS OP JOU!!!!
Nog een paar maandjes, en de maaaanden worden weken en de weken worden dagen, kortom voor je het weet is alles weer voorbij! Blijf genieten, maaar zo te horen aan al je leuke verhalen komt dat helemaal goed! Lotssss of loveee!
27 September 2012 - 11:57
Ab Van 118 You Know.:
Hallo Maxime,
Geweldig, in pyjama naar de Macdrive, moeten we hier ook eens doen dan halen we vast het Journaal, lachen!!!
Ik lees dat het daar al precies hetzelfde is als hier met die telefoons, weinig verbale communicatie, maar goed als jij maar een leuke avond hebt, by the way, Die Matt lijkt me wel een geschikte gozer
warm houden dus.
Nog een paar nachtjes en dan ben je jarig, ik ben benieuwd wat ze voor verrassingen in petto hebben voor je.
Nou Max, het gaat je goed en tot de volgende mail. Doei Ab. -
28 September 2012 - 14:43
Tante Adri:
Hoi Meis
Soms lijk je echt heel erg op je moeder
hier stond ook eens een jongen opeens voor de deur
wat ze niet had verwacht
Want...............ze zat bij me met een ander vriendje.
Maar het is bere gezellig volgens mij daar
geniet er van en een dikke kus . -
28 September 2012 - 19:35
Trisha:
Oehlalaa een wandelig met een jongen haha
Je bent ook zo heerlijk sociaal haha.
Hopelijk ging de test iets beter dan je beschreef haha, straks moet je vervroegd terug en dat zou niet leuk zijn (wel voor ons hier)
Good Luck verder haha!
xxxxxx